Дарение от 40 анатомични възглавници с мемори пяна  „Блян“ направиха на Акушеро-гинекологично отделение  общинският съветник Георги Коприщенов и съпругата му Силвия. Двамата очакват първото им дете да се роди в началото на месец юли. „ С този малък жест в Деня на детето искаме да  подпомогнем  отделението и зарадваме родилките, които  раждат тук. Искаме да им създадем повече уют и комфорт. В Родилно отделение на МБАЛ-Пазарджик работят много добри специалисти. Затова и аз избрах  да  родя  тук.“, обясни  Силвия Коприщенова.  Тя честити празника на всички деца и пожела здраве на техните семейства, а съпругът и Георги обеща да направят и следващо дарение от спални комплекти. Началникът на АГО  д-р Илиян Траянов и целият екип на отделението благодарят за полученото дарение  и с нетърпение очакват отново младото семейство при тях , но този път за раждането на тяхното детенце.

 

DSC 0286

Онлайн търговската платформа еMAG осигури 12 000 еднократни предпазни маски за лице за медиците от МБАЛ-Пазарджик. Дарението е на стойност 10 241 лв. Защитните маски ще бъдат предоставени на здравните работници в лечебното заведение.

 

DSC 0276-1 maski

 

 

805 опаковки по 200мл. дълбоко почистващ гел за ръце на стойност 5635 лв. предостави Община Пазарджик на болницата Те са дарение от пловдивската компания за парфюмерия и козметика REFAN.

 

refan

 

 

Заводът за хартия „Белана“-Белово направи дарение в размер на 1284.80 лв. Дарението включва 4320 ролки тоалетна хартия и 30 кашона салфетки.

 

belana1

Компанията за производство и търговия със сладолед "Фронери България" направи дарение за здравните работници на първа линия в пет отделения на МБАЛ-Пазарджик. Дарението от 160 сладоледа и 9 бързо замразени торти на обща стойност 600лв. беше разпределено между работещите в Инфекциозно отделение, Отделението по анестезиология и интензивно лечение, Спешно отделение, Първо вътрешно отделение и Второ вътрешно отделение.

 

DSC 0257

Пазарджишкият учител Илия Михайлов от СУ „Георги Брегов“ организира своя благотворителна кампания в подкрепа на медиците от МБАЛ-Пазарджик. За целта той използва представянето на своята трета книга "Автобус за някъде" в Ezoligencia (офиса на фондация „Арт Ангел“) . До книгите Илия Михайлов поставя кутия за дарeния. Събраната сума е 281,67 лв., която той дарява на МБАЛ- Пазарджик.

 

 U4ITEL


„Исках да бъда полезен и съпричастен към тези достойни хора - пазарджишките лекари, медицински сестри и санитари, които в този труден момент са на първа линия в борбата с вируса. За целта използвах своята трета книга "Автобус за някъде". Организирах своя импровизирана благотворителна кампания с нея, която нарекох "Нека бъде светлина". За два часа събраната сума е 281, 67 лв. Благодаря на всички, които се включиха! На пазарджишките медици казвам: Благодаря! Не сте сами! Нека бъде светлина! „, споделя в писмото си до болницата Илия Михайлов.

Дамски Лайънс клуб Пазарджик – Тракия и мъжки Лайънс клуб Пазарджик направиха дарение за МБАЛ-Пазарджик. Представители на двата клуба днес се срещнаха с изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов, за да предоставят дарението от 10 защитни комплекта, включващи предпазни гащеризони, шлемове, маски и ръкавици. Защитните гащеризони, които са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, са произведени от фирма МАК АД, Габрово. Облекла с това качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС.
Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска. Те са произведени от фирма Нико Технологии ООД, Габрово.

Желанието на дарителите е 5 от защитните комплекти да бъдат дадени на Центъра за Спешна медицинска помощ в Пазарджик. Останалите 5 бяха предоставени от д-р Темнилов на медиците от Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Работещите там заслужават да им осигурим и допълнителни защитни костюми. Те не спират да работят и да оказват необходимата помощ на пациенти въпреки тежката ситуация в отделението.

Той благодари на дарителите за оказаната помощ и им пожела да продължават благородната си дейност.

Дарителите изразиха своята подкрепа и съпричастност към работата на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца в борбата с коварната болест COVID-19.
“Ние от Лайънс България сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега“, заявиха представителите на двата клуба.

 

IMG 20200520 101537 copy

Националната кампания на Български лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“, зад която с името и лицето си застана футболната звезда Димитър Бербатов, с поредна помощ за медицинските работници от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик, които полагат усилия в борбата с COVID-19.

 

 

IMG-4ad6206788e21f31d1a2c63a5e22df5a-V

 

 

За медицинските специалисти бяха изпратени 1000 бр. ръкавици, 20 бутилки дезинфектант за ръце от 0.5 литра, 60 защитни гащеризона за еднократна употреба и 50 бр. манти за еднократна употреба. Дарението е на обща стойност 1175лв.

 

IMG-42e44afb7fd487751a048ba26c5880b4-V

 

„Скъпи приятели, всички ние се чувстваме ангажирани да Ви подкрепим и да Ви подпомогнем с осигуряването на лични предпазни средства. С този жест искаме да Ви благодарим за всеотдайните грижи, безсънните нощи и професионализма! Само заедно може да се справим! Пазете се!“, се казва в писмото на председателя на БЛС д-р Иван Маджаров.

 

IMG-13aae5a6d7dfacba0a14741872ce1903-V

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19