На фона на летните жеги и напрежението едно младо семейство реши да направи работата в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарждик малко по-усмихната. Семейство Тийц дариха за всички работещи в най-натовареното отделение предпазни маски с българска шевица. Те са за многократна употреба и с джоб за допълнителен филтър за по-добра защита. Така семейство Дана, Катерина и Даниел Тийц изказват своята благодарност към всички, които се грижат за болните от COVID-19 и им пожелават да бъдат здрави.
„Благодарим ви, че усмихнахте деня ни. Благодарим ви, че мислите за нас и за това да сме добре защитени. Пазете се! Пожелаваме ви много здраве. Бъдете отговорни и все така хора с добри мисли и сърца!“, пожела на дарителите началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева.

 

maski  shevici

100 филтърни маски FFP2 получи като дарение  МБАЛ-Пазарджик.Това е последното дарение от Кампанията #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България, която се реализира чрез кампанията на фондация Bcause.
Предпазните маски ще бъдат разпределение между 5 отделения.Отделението по анестезиология и интензивно лечение ще получи 30 бр. от маските, които осигуряват по -добра защита ,Спешно отделение-20 бр.,Първо вътрешно отделение-20 бр.,Второ вътрешно отделение-20бр., а Отделението по образна диагностика-10бр.

 

20200604 101139

Дарение от 40 анатомични възглавници с мемори пяна  „Блян“ направиха на Акушеро-гинекологично отделение  общинският съветник Георги Коприщенов и съпругата му Силвия. Двамата очакват първото им дете да се роди в началото на месец юли. „ С този малък жест в Деня на детето искаме да  подпомогнем  отделението и зарадваме родилките, които  раждат тук. Искаме да им създадем повече уют и комфорт. В Родилно отделение на МБАЛ-Пазарджик работят много добри специалисти. Затова и аз избрах  да  родя  тук.“, обясни  Силвия Коприщенова.  Тя честити празника на всички деца и пожела здраве на техните семейства, а съпругът и Георги обеща да направят и следващо дарение от спални комплекти. Началникът на АГО  д-р Илиян Траянов и целият екип на отделението благодарят за полученото дарение  и с нетърпение очакват отново младото семейство при тях , но този път за раждането на тяхното детенце.

 

DSC 0286

Онлайн търговската платформа еMAG осигури 12 000 еднократни предпазни маски за лице за медиците от МБАЛ-Пазарджик. Дарението е на стойност 10 241 лв. Защитните маски ще бъдат предоставени на здравните работници в лечебното заведение.

 

DSC 0276-1 maski

 

 

805 опаковки по 200мл. дълбоко почистващ гел за ръце на стойност 5635 лв. предостави Община Пазарджик на болницата Те са дарение от пловдивската компания за парфюмерия и козметика REFAN.

 

refan

 

 

Заводът за хартия „Белана“-Белово направи дарение в размер на 1284.80 лв. Дарението включва 4320 ролки тоалетна хартия и 30 кашона салфетки.

 

belana1

Компанията за производство и търговия със сладолед "Фронери България" направи дарение за здравните работници на първа линия в пет отделения на МБАЛ-Пазарджик. Дарението от 160 сладоледа и 9 бързо замразени торти на обща стойност 600лв. беше разпределено между работещите в Инфекциозно отделение, Отделението по анестезиология и интензивно лечение, Спешно отделение, Първо вътрешно отделение и Второ вътрешно отделение.

 

DSC 0257

Пазарджишкият учител Илия Михайлов от СУ „Георги Брегов“ организира своя благотворителна кампания в подкрепа на медиците от МБАЛ-Пазарджик. За целта той използва представянето на своята трета книга "Автобус за някъде" в Ezoligencia (офиса на фондация „Арт Ангел“) . До книгите Илия Михайлов поставя кутия за дарeния. Събраната сума е 281,67 лв., която той дарява на МБАЛ- Пазарджик.

 

 U4ITEL


„Исках да бъда полезен и съпричастен към тези достойни хора - пазарджишките лекари, медицински сестри и санитари, които в този труден момент са на първа линия в борбата с вируса. За целта използвах своята трета книга "Автобус за някъде". Организирах своя импровизирана благотворителна кампания с нея, която нарекох "Нека бъде светлина". За два часа събраната сума е 281, 67 лв. Благодаря на всички, които се включиха! На пазарджишките медици казвам: Благодаря! Не сте сами! Нека бъде светлина! „, споделя в писмото си до болницата Илия Михайлов.

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19