СТРУКТУРА
Разполага с 10 легла, собствена операционна зала и зала за трансуретрални операции .

ДЕЙНОСТ

В отделението се извършват всички видове големи, средни и малки операции на бъбреците, уретерите, пикочния мехур, простатната жлеза и половите органи, включително трансуретрални операции на простатна жлеза, тумори на пикочен мехур и трансуретрална литотрипсия на конкременти в пикочен мехур.
Отделението е оборудвано с всичко необходимо за извършване на конвенционални операции на отделителната система, а също и с ендоскопска апаратура за трансуретрални операции на долните пикочни пътища ,съвременен ехографски апарат .
В отделението работят 3 лекари със специалност Урология, 1 без специалност, 7 специалисти по здравни грижи, 5 санитари.
Началник отделение - Д-р Костадин Светославов Костов
Ординатори – д-р Светозар Гюзелев, д-р Пламен Крумов, д-р Петър Пощов
Старша мед. сестра –Даринка Велева Огнянова
Телефони: 408 719, 408722, 0882 805 646

nachalnik-otdelenieД-р Константин Костов - Началник отделение 
Завършва медицина в МУ Пловдив. Работи 5 години в ОРБ – Хасково и 29 г. в МБАЛ“Пловдив“ . В МБАЛ Пазарджик работи от началото на 2014 г.Има 30 годишен стаж като уролог.
От 01.10..2014 г. е началник Урологично отделение

Следдипломни квалификации и курсове: Ехографска диагностика и лечение на БКБ, Трансуретрални операции на пикочен мехур и простатна жлеза, Извънтелесно разбиване на камъни в бъбреците, Заболявания на мъжка полова система и стерилитет.

МБАЛ ПАЗАРДЖИК СТРУКТУРА СТАЦИОНАРЕН БЛОК УРОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ
logo-mbal

 

 "МБАЛ Пазарджик" АД търси да назначи в отделението по трансфузионна хематология лекар - специалист, в отделението по нервни болести – ЛЕКАР СЪС СПЕЦИАЛНОСТ,
с възможност и за лекари без придобита специалност, с развитие в тази посока.