Дарение за две отделения на МБАЛ-Пазарджик направи Асоциацията на Лайънс клубовете в България. Неонатологично отделение получи инфузионна помпа за интензивен сектор. Дарението връчи председателят на асоциацията Цвети Шопова.

 

DSC 0434
Второто отделение, което получи дарение от Асоциацията на Лайънс клубовете, е Инфекциозно отделение. Апаратът за визуализиране на вени ще облекчи страданията на пациентите, убедена е началникът на отделението доц.д-р Мария Пишмишева.

 

DSC 0445

Модерни медицински хидравлични носилки от Швейцария получиха 4 отделения. Те са част от поредното дарение, което изпрати за лечебното заведение  директорът на Института по анатомия  към Университета в Берн проф. д-р Валентин Джонов. На Спешно отделение бяха предоставени електрическа хидравлична носилка, болнична сгъваема носилка, както и две инвалидни колички, а на  Отделението по нервни болести- носилка и проходилка.   Хирургично отделение получи хидравлична носилка, а Отделението по ортопедия и ревматология модерна носилка за пациенти, проходилка и инвалидна количка. Второ педиатрично отделение вече разполага със сгъваема инвалидна количка. Медицински консумативи от дарението бяха предоставени на Урологично отделение.

 

 

DSC 0384DSC 0385

Дарение от  австрийската държавна болница Леобен беше предоставено на МБАЛ-Пазарджик от фондация АДРА-България.То включва доплер видеозон с два трансдюсера, детско легло тип кошара, две санитарни колички за отпадъци, медицински шкаф за медикаменти, стойка за системи и 5 кашона с медицински ръкавици. Дарението е осигурено  чрез бившия директор на фондацията в Австрия Валтер Махер и се осъществява чрез АДРА-България.

 

DSC 0361

МБАЛ-Пазарджик получи ново дарение от Швейцария, което включва 55 болнични легла с матраци, 24 болнични шкафчета, 4 хидравлични кушетки за пациенти, 2 медицински колички с рафтове, 1 медицински стол за вземане на кръв, голямо количество медицински изделия и консумативи. Дарителят проф. Валентин Джонов при посещението си в болницата.че даренията от Швейцария не са само негова заслуга, а се осъществяват в сътрудничество с Швейцарския малтийски орден и доброволци, както и със съдействието на българското посолство в Берн. Полученото дарение вече се разпределя по отделенията.

 

DSC 0867DSC 0872

МБАЛ-Пазарджик получи дарение от фондация „АДРА-България“. То включва 33 болнични легла с матраци за тях, гинекологичен стол за прегледи, 30 нощни шкафчета, 3 шкафа за лекарства, одеяла, възглавници, превързочни материали, медицински маски и ръкавици, и други консумативи. Дарението идва от държавна болница в Залцбург, Австрия.

 

DSC 0890

 

Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов връчи благодарствено писмо на дарителите и изказа своята признателност и на цялото ръководство на МБАЛ-Пазарджик към фондация „АДРА-България“ за доставените болнични легла и консумативи.

 

DSC 0917

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение