Общинският съветник Георги Коприщенов и съпругата му Силвия направиха ново дарение на Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Те дариха 15 комплекта спално бельо. На пети декември Силвия Коприщенова стана майка за втори път. Малката Бориса се появи на бял свят в ръцете на началника на отделението д-р Анна Геворгян. През лятото на 2020г. семейство Коприщенови  направиха дарение от анатомични възглавници за отделението броени дни  преди  раждането на първата си дъщеричка Дария.

 

 

DSC 0734

Дарение за Неонатологично отделение и Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик направиха семейство Вера и Румен Янъкови. Те дариха нови дивани за двата къта за почивка и посетители в отделенията.

 

DSC 0725


„В навечерието на най-хубавите празници в годината искаме да внесем повече уют в болничната среда и да подпомогнем работещите в АГО и Неонатология с произведените от нашата фирма мебели.Пожелаваме им да са здрави, все така отдадени на работата и да се радват на много здрави бебета през новата 2023г.“, пожелаха семейство Янъкови.

 

DSC 0759

Деца от четвърта група “ Детелина“ на детска градина“Слънчо“ организират благотворителна кампания с мотото „Дете с добро сърце“. След разпродажбата на туршия, приготвена от малките кулинари, е събрана сумата от 505 лв., а с тези средства са закупени спални комплекти и одеалца за Неонатологично отделение и Второ педиатрично отделение. Момченцата и момиченцата от група "Детелина" посетиха детското отделение, за да връчат своето дарение. Те поздравиха с песнички и стихчета болните дечица и медиците,които работят в отделението.

 

20221117 105406DSC 0666

Дарение за Неонатологично отделение направи семейството  на Румен, Петя и Кристиян Димитрови от Пазарджик. То е на стойност 16 740 лв. Дарената апаратура, която е високо честотна неинвазивна респираторно-терапевтична система модел Precision Flow , производство на Vapotherm, ще бъде от изключително полза при лечението на новородени. Дарението беше получено на 17-ноември, когато се отбелязва Световния ден на недоносените деца. Началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова изказа своите огромни благодарности и признателност за голямото дарение. И пожела на дарителите да са здрави и да продължават да са все така отзивчиви и загрижени за малките пациенти на Неонатология.

 

 

d 1

Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик получи бебешки дрешки, събрани от кампания на фондация "Нашите недоносени деца".
Сърдечно благодарим на целия екип на фондацията за безграничната подкрепа към нашето отделение", заяви началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова, след като получи дарените дрешки. Тя благодари и на всички майки, които са дошли лично при тях, за да дарят бодита, блузки, ританки, гащеризони и други бебешки облекла за най-малките пациенти.
Благодарим Ви, мили дарители за това, че отворихте сърцата си и ни помагате в грижите за новородените. Пожелаваме Ви да сте здрави, сърдечни и все така добри", пожела д-р Пиронова на всички дарители.

 

neoneo 2

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение