Собственици на транспортна фирма дариха линейка на МБАЛ-Пазарджик.Дарителите са Спас и Гергана Сеферинкини от Пазарджик .

„Много се радваме, че можем да направим това дарение на МБАЛ-Пазарджик. Работим в областта на транспортната дейност и се надяваме с тази линейка да сме полезни на болницата“, заяви Гергана Сеферинкина преди да предаде ключовете на реанимобила на изпълнителния директор на лечебното заведение, д-р Красимир Темнилов. Той благодари на дарителите и им връчи благодарствено писмо.
„ Малко са дарителите с големи сърца, които са готови да протегнат ръка и да помогнат на някой друг. Вашата човечност и добрите Ви дела показват, че сте отговорни и добри хора, които работят в полза на обществото. Надяваме се да продължите да помагате на хората, които имат нужда от подкрепа!“, заяви д-р Темнилов и допълни, че дарената линейка ще се използва за превозването на тежко болни пациенти, но най-вече ще бъде оборудвана за транспорт на новородени и малки деца с медицински проблеми до други лечебни заведения.

 

DSC 0222


Ротарианци от Пазарджик и Германия дариха две медицински електрически легла на Акушеро-гинекологично на МБАЛ-Пазарджик. Дарителите са ротарианци от Пазарджик и Германия.

 

 

legla

 

В дарението се включват Ротари клуб- Пазарджик и Ротаракт Пазарджик-Бесапара, както и немските ротари клубове RC Hameln , RC Bad Pyrmont и RC Witten-Hohenstein. Общата стойност на дарените легла е 6368 лв.
Проектът се реализира под мотото на Ротари Интърнешънъл 2023-2024 и в изпълнение на кауза „Майчино и детско здраве“.

 

 

 

 

rotari


Комбинирана детска количка за бебета и деца до 5 години получи като дарение Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик.

"Благодарим много за дарението на Лазарина Димитрова и за подкрепата, която ни оказва.Количката ще се използва за нуждите на болните деца, които се лекуват в Интензивния сектор, когато се налага да бъдат консултирани в други отделения", обясни старшата сестра на Второ педиатрично отделение. Елена Ставровска.

продължава>

Отделението по неонатология на МБАЛ – Пазарджик получи 500 лв. дарение от дарителка, която желае да остане анонимна. Жената споделила, че прави този жест, защото се възхищава от работата на екипа и грижите, които се полагат за най-малките бебенца.

продължава>

Общинският съветник Георги Коприщенов и съпругата му Силвия направиха ново дарение на Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Те дариха 15 комплекта спално бельо. На пети декември Силвия Коприщенова стана майка за втори път. Малката Бориса се появи на бял свят в ръцете на началника на отделението д-р Анна Геворгян. През лятото на 2020г. семейство Коприщенови  направиха дарение от анатомични възглавници за отделението броени дни  преди  раждането на първата си дъщеричка Дария.

 

 

DSC 0734

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение