Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве функционира в МБАЛ-Пазарджик от 1 октомври 2015 г. С нов договор със Здравното министерство „Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2021–2030 г.” продължава своята дейност.

Центърът осигурява комплексно обслужване на деца с увреждания, деца с хронични заболявания, недоносени деца, родилки, бременни жени с патология на бременността в хода на тяхното болнично лечение или амбулаторно проследяване.
Здравните услуги се предоставят на място в здравно-консултативния център или в дома на пациента от квалифицирани медицински специалисти. Пациентите може да се обръщат самостоятелно или да бъдат насочени от личен лекар или от други лечебни заведения. Осигуряват се и допълнителни консултации при наличие на заболявания, възникнали по време на бременността на здравно неосигурените жени.
По време на хоспитализация в болничното заведение се предоставя психологическа подкрепа и мотивация на родители, на деца с увреждания и хронични заболявания, недоносени деца. Оказва се психологична подкрепа на бременни и родилки в риск от изоставяне.
Центърът осигурява връзка и насочва към социалните служби при необходимост от социални и/или интегрирани здравно-социални услуги за деца с увреждания, хронични заболявания, бременни в хода на тяхното лечение или потърсили амбулаторно социална помощ.

 

Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве се намира в непосредствена близост до административната сграда на „МБАЛ-Пазарджик”АД /вход на ТЕЛК/ и работи всеки делничен ден от 7.30 до 16.00 ч.

Адрес: гр.Пазарджик
ул.”Болнична” №15, ет.1 /вход на ТЕЛК/
За връзка: Надежда Христова /координатор на ЗКЦ /
тел. 034 / 408 610
е-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

график 2024 г. 

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение