Денят в болницата започва рано, винаги има много дейности, които да бъдат извършени в отделенията. Макар да Ви се стори дълъг денят, той свършва по-рано, отколкото сте свикнали, но почивката е много важна, за да си възстановите здравето.

Медицинска информация:

Информацията относно Вашето лечение е строго поверителна. Персоналът няма право да предава без Ваше позволение информация на никого, освен на Вашия личен лекар. Моля, питайте лекуващия лекар или дежурната медицинска сестра, ако искате да знаете всичко за вашето състояние, за лечението или за медикаментите, които приемате. Ако имате болки или не се чувствате добре, моля, не се притеснявайте да им кажете. По Ваше желание персоналът няма да уведомява или ще уведомява роднините ви за Вашето здраве.

Пушене:

Пушенето в цялата сграда е абсолютно забранено със заповед.
Много се надяваме да не пушите през целия престой в заведението, защото това е вредно за всички. Някои хора считат престоя в болницата за идеалната възможност да откажат цигарите/тютюнопушенето/.

МОЛЯ, СПАЗВАЙТЕ СЛЕДНИТЕ ПРАВИЛА:

  • Пушенето в отделението е забранено;
  • Ако се налага да пушите попитайте медицинската сестра къде може да се пуши;
  • Помолете посетителите да не пушат, докато са на посещение в отделението;

МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:

  • Има сигурни доказателства, че съществува повишен риск при операции и анестезии при пациенти, които пушат;
  • Анестезиолозите апелират всички пациенти, на които им предстои хирургична операция да преустановят тютюнопушенето два месеца преди осъществяването й.

Ако не можете да спазите горното предписание, ще е добре да не пушите поне 24 часа преди това.

Храна:

Храната се сервира в отделенията приблизително в следните часове:

Закуска -   7.00 ч.
Обяд   -   12.00 ч.
Вечеря -  18.00 ч.

Храненето се извършва в столовата към кухненския блок в отделенията.

За болните, чието здравословно състояние не позволява придвижването им до столовата, храната се поднася в болничната стая от помощния персонал.

Собствена храна на пациента:

Политиката на болницата е да ограничава внасянето на хранителни продукти отвън, поради хигиенни и здравни съображения. Ако искате да внесете малотрайни хранителни продукти, моля първо се обадете на медицинския персонал.

Вестници, книги и болнично пазаруване:

Вестници, периодична литература и друго четиво се предлагат в района на болницата. Можете също да си купите тоалетни и други принадлежности. Книги се предлагат в  отделенията на болницата.

Телефон:

Ако се нуждаете от телефон да се обадите на роднина или приятел, можете да ползвате услугите на Булфон или Мобика. И двата апарата се намират на главния вход до охраната на болницата, фоно-карти също можете да закупите в района на болницата.

Личното пране:

Болницата е затрупана с извънредно голямо количество пране, затова помолете роднини или приятели да Ви помогнат с прането на Вашите лични дрехи.

Медицински персонал:

Всеки, който постъпва в "МБАЛ-Пазарджик" АД е обгърнат от грижите на специалист, чието име ще научите в отделенията. Освен това на Ваше разположение ще бъде екип от лекари, които ще се грижат за Вас ден след ден.
Вашият лекар ще ви посещава редовно, ще прави и визитациите, за да наблюдава развитието и следи лечението Ви.

Медицински сестри:

Те са отговорни за това, да се уверят, че Ви е оказана необходимата грижа и медицинското Ви лечение се провежда правилно и ефективно съгласно предписанието на лекуващия лекар.

Друг персонал:

Физиотерапевти, рентгенолози, терапевти, лаборанти, портиери са част от персонала, посещаващ отделенията.
Помагайте при обучението на персонала.

Един или няколко лекари-стажанти и/или лекари-специализанти, медицински сестри и лаборанти могат да се присъединят към наблюдаващия Ви екип от лекари. По този начин стажантите/специализантите могат най-добре да изучават професията "медик" или да придобият опит по определена профилна специалност. Вие ще бъдете запитан дали желаете студент/специализант, да се запознае със състоянието Ви заедно с наблюдаващия Ви старши лекар.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение