От тази седмица жителите на област Пазарджик, които са преболедували Ковид-19, ще могат да даряват кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Желаещите да помогнат на други болни с коронавирусна инфекция, които се лекуват в момента трябва да имат положителен РСR тест и да са преболедували заболяването преди 40 дни до 4 месеца.

Те трябва да са на възраст от 18 до 60 години, да са здрави и да нямат хронични заболявания, за които да приемат лекарства. Дарената кръв ще се транспортира до Районния център по транфузионна хематология в Пловдив, където ще се преработва и ще се връща обратно в болниците.
Даряването на кръв ще се извършва всеки вторник и петък .
„От вторник, на 8 декември започва добиването на реконвалесцентна плазма от цяла кръв в отделението по трансфузионна хематология. Всички желаещи да дарят кръв могат да го направят само във вторник и петък от 7:30 до 13 ч.“ , съобщи началникът на отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ- Пазарджик д-р Ваня Стоева. Тя призова всички пазарджиклии, които вече са успели да преборят Ковид-19 да помогнат за спасяването на други човешки животи.
Даряването на кръв е напълно безопасно за здравето на всеки дарител.

 

kravna

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19