Пъстри и красиви мартенички, изработени с много сръчност и любов получиха работещите в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Те им бяха подарени от десетгодишната Божидара Неделева, петгодишната Елея Алексиева и шестгодишната Ана-Мария Попова. Момиченцата поздравиха медиците със стихчета и им благодариха, че помагат на болните хора. Тези мартеници са специално изработени за вас от деца от Пазарджик и други градове и искаме с тях да ви пожелаем здраве и късмет, обясни Божидара.

DSC 0277


„ Благодарим на децата, които за втора поредна година са решили да дарят мартенички за работещите в болницата. Този мил жест стопля душите ни в тези трудни времена, в които всички колеги работят денонощно и се грижат за пациентите. Бъдете здрави и продължавайте да правите такива добри жестове“, пожела старшата сестра на Спешно отделение Ангелина Сотирова.
„Общински детски комплекс- Пазарджик отново организира конкурс „Баба Марта бързала“ с благотворителна цел. И тази година деца от всички детски градини и училища от град Пазарджик и областта се включиха с голямо желание“ , обясни Любомира Попова от ОДК-Пазарджик. В инициативата са участвали над 40 учебни заведения, а над 200 групи от детски градини и класове от училища, са изпратили ръчно направени мартеници от своите възпитаници. В конкурса със свои мартенички са се включили и деца от Септември, Велинград, Пловдив, Разград и Омуртаг.
„Щастливи сме, че имаме възможността заедно да направим нещо добро и да зарадваме лекарите, медицинските сестри, санитарите и персонала на болницата. Зарадвахме с мартенички и живеещите в Дом за стари хора“Гаврил Кръстевич“, каза Любомира Попова. Тя благодари на всички деца, учители и родители за прекрасните мартенички, картички и сувенири, които с голямо старание са изработили за конкурса.
Близо 1000 мартенички бяха разпределени между медиците от всички отделения на МБАЛ-Пазарджик. Те ще се закичат с тях на първи март и ще вържат и на своите пациенти бели и червени конци за здраве и късмет.
20220225 133731

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение