Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик. Малкото момиченце се ражда в 1.15ч. през нощта на 1 април. За нормалното раждане на 24-годишната Надежда Гайдаржи помага дежурният екип начело с акушер -гинеколог д-р Иван Китов и акушерките Лазарина Ранчева и Запринка Димитрова,и неонатолог д-р Татяна Андреева. Малката Малика тежи 2700г. и е с дължина 47см. Тя е първото дете за бесарабската българка Надежда и нейния украински съпруг Иван.

Двамата бягат от Одеса, където живеят на 11 март, след като  в  района  започват да падат бомби. След повече от два дни пътуване с кола, двамата пристигат в Пазарджик, където са посрещнати от общинския съветник Атанас Шопов, който ги настанява в свое жилище и се грижи за тях. Надежда е консултирана от началника на АГО на МБАЛ-Пазарджик д-р Илиян Траянов след пристигането и в Пазарджик. Той проследява последните седмици от бременността й.


„Раждането протича нормално, без усложнения. Бебето и родилката са добре и съвсем скоро ще бъдат изписани от отделението. Максимално помогнахме на жената, защото беше стресирана. Сега се надяваме да е спокойна. На всяка родилка сме готови да помогнем, независимо откъде е.“, заяви д-р Илиян Траянов.
Младата майка благодари на отделението за грижите, които полагат за нея и новороденото и момиченце. Надява се съвсем скоро войната да свърши и да могат да се приберат в Одеса.. На това се надява и съпругът й Иван. Името на момиченцето не е избрано случайно . Малика е нашата принцеса, нашият малък ангел, който дойде в живота ни, за да ни донесе радост“, заявиха развълнуваните родители. Те пожелаха на малкото момиченце да е здрава , да се радва на живота и никога да не разбира какво е войната и колко болка носи.

 

20220401 120834

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение