Четирима пострадали при пътни инциденти са приети в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик през почивните дни. Въпреки положените усилия от дежурните лекари 92- годишна жена от с. Добровница е починала няколко часа след приемането и в болницата. В неделния ден по обяд на улица в село Добровница възрастната жена е била блъсната от лек автомобил при пътно-транспортно произшествие. 35-годишен велосипедист, пострадал в неделя вечерта при пътен инцидент в село Мокрище, е отказал хоспитализация. Мъжът е бил с повърхностна рана на главата, която е обработена от спешните медици.


В Отделението по анестезиология и интензивно лечение е настанено 22-годишно момче от село Хаджиево, което е изпаднало в кома след катастрофа с мотор на пътя между селата Хаджиево и Говедаре, станала в събота. Пострадалият е интубиран, а състоянието му остава тежко. При друг пътен инцидент с мотор, който е станал на 20 май на бул.“Мария Луиза“ в Пазарджик, е пострадал 50-годишен лекар, който го е управлявал. Той е приет в Спешно отделение с травматични увреждания на мозъка и белия дроб и фрактури на няколко ребра. Настанен е в интензивното отделение. Състоянието му се подобрява. Той вече е контактен и адекватен.
В критично състояние и на командно дишане остава 15-годишното момче от Белово, пострадало при тежката катастрофа на пътя при село Лозен на 18 май. На 12-годишното дете, което също беше ранено при пътния инцидент предстои да бъде извършена ортопедична операция. Най-малкото пострадало момченце на 1г. и 10 месеца също е претърпяло ортопедична интервенция и вече се лекува в детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение