Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик, д-р Красимир Темнилов, участва в 12-тия международен медицински конгрес, който се проведе в Солун от 6 до 10 септември. Форумът събра близо 400 делегати от 25 страни от Европа и САЩ. Участие в него взеха лекари и общественици от цял свят, видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри и представители на Червения кръст. Събитието се организира от Югоизточно европейския медицински форум.

„Представители на международни организации и чуждестранни делегати представиха информация за най-актуалното в сферата на здравеопазването в различните държави. Над 60 бяха лекторите, които се включиха във форума със свои лекции, доклади и презентации“, съобщи д-р Темнилов.

Основни теми на събитието тази година бяха имунология и ваксини, сърдечносъдови и онкологични заболявания, дерматология и психично здраве. За първи път беше поставен и въпросът за болката като симптом и синдром, като и бяха обсъдени още репродуктивното здраве и детското здравеопазване.

Конгресът е оценен от Европейския акредитационен съвет за непрекъснато медицинско образование с 16 кредита, което е максималната възможна оценка. Това го превръща в уникален университет. Участниците в конгреса получиха и сертификат със световно признание.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение