100 са вече доброволните кръводарители, които участват в кампанията "Усмихни сърце". Поредните дарители, които се включиха в нея са Михаил Стаматов, Мая Иванова и Мария Иванова.
20-годишната студентка Мария Иванова, която от две години живее и учи в италианския град Милано, се оказа стотният кръводарител, който подкрепи кампанията “Усмихни сърце“. Тя пристигна специално от Италия, за да дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик.

За първи път кръв, освен нея, дари и нейната майка Мая. Включват се в кампанията, защото едно от момчетата, на които е посветена е Ангел Здравков, с който Мария е приятел.

 

DSC 0822
„Мисля, че такива кампании са много полезни. Трябва обаче да не се кръводарява само по време на такива акции, а да се случва много по-често. Една прекрасна кауза, която трябва да е постоянна по своя характер“, смята Мая Иванова.
„ Съжалявам, че трябва да си дойда от Италия, за да се включа в акция по кръводаряване, за приятел, който вече го няма между нас. Когато беше обявена кампанията се надявах да мога да се върна в Пазарджик, за да кръводаря и да отговарям здравословно на изискванията за това. Искам поне ние да помогнем на някой да остане жив. За Ангел не успяхме и се случи това зверство с него,“ сподели през сълзи Мария. Тя все още е дълбоко разстроена от убийството, за което научава в Италия.
„Ангел беше много добър и усмихнат човек и трябваше още много време да се усмихва. Животът му беше отнет от момче, което не е добро. Не искам да живеем в такъв свят. Не може да е нормално да си лош. Не искам всеки ден по новините да слушаме как някой млад човек си е отишъл или изобщо, че някой е загубил живота си заради някаква простотия. Искам да слушаме за хубави неща, които се случват. И смятам, че хората сме тези, които може да направим света ни по-добър. Всеки, който има възможност, не само да дари кръв, а и като цяло всеки един ден да се се опитва да бъде по-добър човек.“, апелира Мария. Тя е на мнение, че мисълта, че с даряването на кръв ще помогнеш на някой в нужда, е нещо толкова хубаво и смислено, че дори да имаш някакъв страх, трябва да го преодолееш и да опиташ.

DSC 0832


Благотворителната акция ще продължи още три дни и ще приключи на 8 ноември.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение