Специалистът по инфекциозни болести д-р Станислав Коцев от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик взе участие в международна среща „Breathe 2023“, на тема „COVID-19”. Форумът се проведе в английския град Уиндзор и в него участваха специалисти от Обединеното кралство, Португалия, Испания, Италия, Германия, Полша, Словакия, Гърция, Турция, САЩ, Япония, Тайван и България. На срещата беше обсъдено известното до момента за това заболяване.


„Българската група бе представена от инфекционисти от университетските болници, а от областните бяхме поканени ние, от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик“, сподели д-р Станислав Коцев.
На форума са разгледани възможностите за лечение на COVID-19 и добрите практики по света. „Оказва се, че в България разполагаме с всички възможности и медикаменти за лечение на COVID-19 и поддържаме едно добро ниво, сравнимо с това по света “, добави д-р Коцев.
Остават още неизвестни - какъв е потенциалът на вируса за възникване на нови варианти, какви са късните последствия от заболяването и бъдещето на коронавирусната инфекция. Независимо от натрупаните опит и знания, COVID-19 засега остава непредвидимо заболяване.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение