Ново дарение от Швейцария беше получено в МБАЛ- Пазарджик по инициатива на директора на Института по анатомия към Университета в Берн, проф. д-р Валентин Джонов. При посещението си в областната болница в началото на месец април, той обеща да продължи да помага на лечебното заведение. Дарението включва 55 болнични легла с матраци, 24 болнични шкафчета, 4 хидравлични кушетки за пациенти, 2 медицински колички с рафтове, 1 медицински стол за вземане на кръв, голямо количество медицински изделия и консумативи.

Това е второто дарение, което болницата получава в рамките на три месеца от Швейцария, благодарение на големия родолюбец и дарител проф. д-р Валентин Джонов. Предишното дарение включваше 62 болнични реанимационни легла с матраци за тях, 1 хидравлична носилка, 21 масички за хранене на лежащо болни, 1 стол за инвалиди, както и над 120 хиляди медицински маски.

 

DSC 0870


При посещението си в МБАЛ-Пазарджик, проф. Джонов сподели, че даренията от Швейцария не са само негова заслуга, а се осъществяват в сътрудничество с Швейцарския малтийски орден и доброволци, както и със съдействието на българското посолство в Берн.
„Изключително благодарни сме, че нашите сънародници в Швейцария продължават да помагат на областната болница в Пазарджик , както и в други населени места. Те показват силата на човешката съпричастност и хуманност. Благодарим на проф. д-р Валентин Джонов за това, че е толкова благороден и достоен българин. Нека здравето и успехите продължават да го съпътстват и да бъде все така светъл, добър и загрижен за другите човек“, заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик, д-р Красимир Темнилов. Той обясни, че полученото дарение вече се разпределя по различните отделения.

 

DSC 0876DSC 0878

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение